perjantai 23. maaliskuuta 2012

Etätehtävä: Korkeapaineruisku (Korkkari)

Elikkäs meille pidettiin torstai aamuna korkkari koulutusta 2h RTV:ltä tuli vanhempi maalari kertomaan korkkarin käyttöön valmistelemisesta, käytöstä ja pesusta.

Ensinnäkin korkkarissa on sen verran kovat paineet että sillä ei saa leikkiä koska se voi leikata ihoa
Korkkaria käytetään isompien pinta-alojen maalaamisessa esim. laivojen, ja siinä käytetään paljon paksumpia maaleja verrattuna matalapaineruiskujen litkuihin.
Aina ennen maalaamista pitää suodattaa maalia läpi ruiskusta takaisin pönttöön niin kauan kunnes ruisku ei enää röpötä eli siellä ei ole ilmaa, koska muuten viuhka ei ole täydellinen vaan roiskii.
Ja aina maalamisen jälkeen kannattaa kierrättää ruiskun läpi tinneriä ja pitää päästää paineet pihalle.
Korkkarissa on kolme suodatinta. Ensimmäinen on maali pöntössä mikä poistaa suurimmat röhnät sen on niinkuin siivilä. Toinen on pumpun jälkeen mikä on noin 15cm pitkä ja 3cm paksu. Viimeinen on ihan ruiskun kahvan alla letkussa tai kahvan sisällä ja se on noin 5cm pitkä ja 1cm leveä. Kahdessa viimeisessä suodattimessa on putki mikä on todella tiheää metalli verkkoa ja sen sisällä on metallinen tukiranka, verkon ja tukirangan saa irrotettua toisistaan puhdistuksen ajaksi. Korkkari kannattaa puhdistaa järkevin välein tai sillon kun käytettävä maali vaihtuu.
Se paine mikä tulee seinästä korkkariin on sata kertaa kovempi kun mitä tulee ruiskun päästä.
Siinä on kaikki mitä tuli mielee just nyt.

1 kommentti: