perjantai 30. maaliskuuta 2012

Epätavallinen perjantai päivitys.

Terve tää viikko olikin vähän kiireinen koska torstaina oli mersun deadline eli sillon sen piti olla valmis.
Maanantaina päästiin sit maalaamaan mersua. Ensiks vedettiin jotain suoja maalia ruoste ja kittikohtien päälle ja sitä piti pistää vaan ohut kerros eikä sen tarvinnut edes peittää kunnolla niin mä maalasin koko oven kohdat ihan paksulla kerroksella eli pieleen meni ja eiköhän sitku alettiin hiomaväriä vetään nii seki meni pieleen koska mentiin maalaaman ilman Juhaa. Meidän piti jättää häivytys alueet teippien reunoihin ja maalata kokonaan vaan kittikohdat niin eiköhän me maalattu kaks kerrossta oikein teippeihin asti. No sit piti maalata kolmannen kerran ja nyt Juha oli mukana ja kun Juha maalas niin nyt sitten maalissa oli jotain vikaa ja se valu. Eli hyvin meni ja kaikki pistettiin maanantain piikkiin.
Tiistaina me ei päästykkään tekemään mersua koska meille tuli Tampereelta vieraita ja sit meille tuli yks kaveri kertomaan Dupont:in väreistä ja kaikesta siihen liittyvästä. Ruokailun jälkeen meille tuli pitämään Suomen toiseksi parhain värin sävyttäjä värin sävytyksestä. Ja siinä se päivä sit meniki. Meille tullaan vielä pitämään toinen  kurssi värin sävytyksestä missä me päästään ite sävyttämään.
Keskiviikkona alettiin hiomaan hioma maalista jääneitä reunoja koneella ja käsin P400 paperilla sit hiottiin muutenkin hiomaväri mataksi käsin P600 ja koneella P800 paikasta riippuen.  Jouduttiin suurentamaan maalattavaa aluettakin eli hiottiin koko kylki koneella ja sit häivytys rajat punasella ja harmaalla karhun kielellä mutta onneks Juha autto meitä koko päivän hiomaan mersua että saatiin pohjatyöt valmiiks torstaita varten.
No torstai päivä jolloin kaikki kääntyi voitoksi. Torstai aamupäivä menikin mersua suojatessa ja rasvanpoistoissa, ensiksi suojattiin sitten putsattiin liuotin pohjaisella rasvan poistolla ja heti sen jälkeen vesipohjaisella rasvanpoistolla ja sit pyyhittiin vielä tahmaliinalla. Ruokkiksen jälkeen tehtiin vielä yks rasvanpoisto vesipohjasella rasvanpoistolla ja sit alettiin tekemään maalia. Mä tein maalin sillä välin ku Simola ja Valtteri suojas mersun viimeset kohdat Juhan opastuksella. Sit päästiin maalaamaan mikä jännitti vähän koska en halunnut pilata mersua uudestaan koska se piti saada sinä päivänä valmiiks. No ensimmäinen maali kerros onnistui hyvin. Saatiin muuten jäädä Simolan kanssa maalaamaan ja lakkaamaan mersua ylitöiksi että saatiin se valmiiksi, mikä ei haittannut yhtään, koska saatiin perjantai vapaaksi!!! ensimmäisen maalikerroksen jälkeen venailtiin joku 10min ja mentiin maalaamaan toinen kerros. Sitten annettiin maalin kuivua joku puoltuntia ja samalla käytiin pesemässä ruiskut. Kun maali oli kuiva Simola teki lakan ja päästiin lakkaamaan sitäkin vedettiin kaksi kerrosta joten ensimmäisen kerroksen jälkeen venailtiin joku 10min. sitten vedettiin toinen kerros, käytiin pesemässä ruiskut ja päästiin kotiin kello oli vähän vaille neljä. Maalaukset ja lakkaukset onnistuivat hyvin Juha veti vähän blenderiä häivytys rajoihin ja oli koko ajan mukana maalaamassa tottakai. Ja oli kiva päästä viikonlopun viettoon jo torstaina!  Kuvia tulee kuhan kännykkä alkaa toimimaan...

Ensviikon blogi päivitys tulee olemaan lyhyt koska on vaan pari päivää koulua ja sit tuleekin piiiitkä piiiitkä tauko varmaan puol vuotta koska meillä alkaa pääsiäs loman jälkeen atto sit alkaa kesä loma taas atto ja sit työssä oppiminen. Että näillä mennään...  SonMro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti